Skip links

Enova-prisen til Terese Troy Prebensen!

Publisert: 01.02.2017, Forfatter: Morten Hagen

Den prestisjetunge Enova-prisen 2017 tilfalt Smart Energis administrerende direktør Terese Troy Prebensen. Hun ble behørig hyllet under tirsdagens middag på Enovakonferansen i Trondheim.

 

– Dette er like hyggelig som det er uventet, sier Terese Troy Prebensen etter å ha fått prisen under Enovakonferansen.

– Jeg er enormt stolt over gjengen min og at den jobben vi gjør hver eneste dag for  å skape grønne, bærekraftige løsninger blir hedret med en såpass tydelig og markant pris.

Å få anerkjennelse og bekreftelse av en så kompetent organisasjon som Enova på at retningen vi har valgt er riktig, motiverer oss som konsern ytterligere!

 

Den grønne bølgen startet i Østfold

Smart Energi har vært en av de viktigste drivkreftene for at solcellepaneler har fått plass i det norske markedet og i manges bevissthet. Fredrikstad Energis grønne reise på teknologi- og forretningsutviklingssiden startet i 2011 med demolaben Smart Energi Hvaler i samarbeid med NCE Smart Energy Markets og Hvaler Kommune. I 2015 etablerte partene Hvaler Solpark med Smart Energi i spissen og solceller og energivisualisering har blitt en kommersiell suksess for Prebensen og Smart Energi.Produktene og tjenestene som er utviklet har fått både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

Også konseptet ”Smarte Nabolag” har skap stort engasjement. Her får opptil 10 naboer av en solcellekunde hos Smart Energi mulighet til å kjøpe naboens overskuddsproduksjon til redusert pris. På den måten kommer den kortreiste strømmen flere i nabolaget til gode. Like viktig som besparelsene, er den gode naboeffekten. I Smarte Nabolag vil man kunne dele informasjon om sitt og naboenes strømforbruk og sette fokus på egne strømvaner.

– Vi har en grønn bølge i Norge, og jeg tør påstå at den startet i Østfold, sier Troy Prebensen.

Jeg vil gjerne har tilbud på solceller

– Tett dialog med grasrota

– Suksessmodellen er tett dialog med grasrota. Vi arrangerer folkemøter for å gi kunnskap og få innspill, og har blitt utfordret både av de ekstremt kunnskapsbevisste og de som ikke skjønner vitsen med solceller og redusert forbruk.

Hun understreker at hun vil dele prisen med hele Fredrikstad Energi-konsernet, som gjennom sju år har jobbet målrettet med å tilpasse forretningsmodellene sine til ny teknologi og det grønne skiftet.

 

Har vært en pådriver

Juryen begrunner prisen med hennes glødende engasjement for fremtidige energiløsninger.

– Energisystemet vårt er i endring. For å sikre utvikling av energisystemet til en fornuftig kostnad for samfunnet, må ny teknologi og nye tjenester tas i bruk og videreutvikles. Dette må gjøres på alle nivå – fra de store anleggene til hjemmene og hyttene våre. Terese har vært en pådriver for at forbrukerne skal ta i bruk nye løsninger, sier markedsdirektør i Enova og jurymedlem for Enovaprisen, Audhild Kvam.

 

Bestill Smart Strøm – den beste strømavtalen for deg

 

– En fortjent pris

Østfolds fylkesordfører Ole Haabeth (Ap) er glad for prisen, både på prisvinnerens og Østfolds vegne.

– Terese gjør en kjempejobb for å skape forståelse i folket for at grønn energi er fremtiden, og gjennom Smart Energi er hun med på å sette premisser for utviklingen ved å hele tiden ha et framtidsrettet fokus. Ved at prisene er blitt redusert og mulighetene langt flere enn for fem, ti år siden, blir soleenergi et alternativ for stadig flere, sier han.

Fylkesordføreren har selv solcelleanlegg på hustaket på sin bolig, og har lenge gått i bresjen for å fremme grønn energi i fylket.

– Dette er en pris som henger svært høyt, og som er en anerkjennelse for den satsingen vi har i Østfold. Vi har hentet hjem flere energirelaterte priser de siste årene, som er en fin bekreftelse på at vi gjør ord til handling, konkluderer han.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked