Skip links

Første husstand i Lahellemoveien

Publisert: 09.03.2017, Forfatter: Terese Troy Prebensen

Christine og Eskild Dahl i Lahellemoveien er først ute i prosjektet, og har fått koplet til nødvendig utstyr for å få oversikt over eget strømforbruk.

– Dette ville vi gjerne være med på, og vi er sikre på at det vil føre til økt bevissthet i forhold til eget strømforbruk, sier de. Vi syns det er positivt å se hvilke muligheter de nye strømmålerne gir oss. Familiens motivasjon ligger i å kunne bidra til miljøet, men også å spare penger på enkle tiltak som kan redusere forbruket.

Å montere utstyret er svært enkelt. Her er det Terese Troy Prebensen som viser hvordan det skal gjøres, mens Atle Ottesen, Christine Dahl og Eskild Dahl følger nøye med.

To største strømtyvene

Smart Energis rådgiver Magne Kaspersen tør garantere at familien får en aha-opplevelse når de nå kan sjekke hvor mye strøm den enkelte enheten i boligen trekker.
– Har dere for eksempel en gammel fryser, er den svært dyr i drift i forhold til en nyere, sier han.

Familien Dahl i Lahellemoveien var første husstand med i Fredrikstad kommunes energiprosjekt. På bildet ser vi fra venstre Smart Energis rådgiver Magne Kaspersen, kommunens leder for kultur- og miljøutvalget, Atle Ottesen, Fredrikstad Energis adm. dir. marked Terese Troy Prebensen, Christine Dahl og Eskild Dahl.

De to største strømtyvene i en bolig, er imidlertid varmekabler og varmtvannsbereder. Men også elbil, som stadig flere skaffer seg, er med på å dra opp totalforbruket.

– Hvis det blir innført effekttariff, er det fint å spre energiforbruket over døgnet. Her er det mye penger å spare om man er bevisst på å kople ut og inn enhetene for å unngå de store energitoppene. Den grunnpakken husstandene får gjennom dette prosjektet, kan utvides etter eget ønske og behov, slik at man får både oversikt og styringssystemer som sørger for å holde forbruket nede, sier Kaspersen.

Vil du også være med? Kontakt oss på telefon 02361 eller kontakt@smartenergi.com

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked