Skip links

Slik avdekker du strømtyver

I løpet av de siste årene har de aller fleste norske hjem fått installert en AMS-måler – Visste du at denne kan brukes til å finne ut hvor i huset du bruker mest strøm?

AMS (Avanserte Måle- og Styringssystemer) er ikke bare et verktøy for nettleverandører til å avdekke jordfeil samt beregne riktig belastning i nettet til enhver tid, den er også et verktøy for deg som forbruker til å kontrollere ditt eget forbruk. Nedenfor forklarer vi deg hvordan du utføre dette på en Kamstrup-måler.

På displayet står det hvor mange kWh som har gått igjennom måleren. Det du ønsker å se på er hvor mange kilowatt som er i bruk akkurat nå – Dette finner du ved å trykke på målerens venstre knapp x-antall ganger til enheten kW (for kilowatt) står i displayet.
(NB! Måleren går automatisk tilbake til visning av kWh etter litt tid.)
Når du har funnet dette kan du skru av alle kurssikringer bortsett fra en og se i målerens display hvor høy effekt som går på kursen. Skru så av ett og ett elektrisk apparat på den aktuelle kursen til det ikke er noe effektforbruk igjen. Hvis du mener alt på kursen er avskrudd, men det fortsatt står forbruk, må du lete etter kilden som drar effekt. Ved å gjenta dette for alle kurssikringene vil du få oversikt over hvilke apparater som bruker mye strøm.

Lykke til! (Du er selvfølgelig velkommen til å ringe oss på kundesenteret hvis du lurere på noe)

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked