Skip links

Tips til flytteprosessen

Flytteprosessen kan være både tung og spennende – kanskje du har barn som har flyttet ut og du ønsker å flytte til noe mindre, eller kanskje du er i en fase hvor familien vokser og dere trenger mer plass, uansett årsak så er det masse å huske på i flytteprosessen. For å hjelpe deg på veien har vi laget en liten huskeliste til deg:

  1. Det viktigste du må gjøre er å melde flytting til Folkeregisteret og Posten. Du er pliktig å melde flytting til Folkeregisteret innen 8 dager. Når du melder flytting til Folkeregisteret er det kun Folkeregisteret som får din nye adresse, du må derfor også melde fra til Posten. Når du melder flytting til Posten vil de sende posten din til ny adresse. Leverandører og organisasjoner som ikke har fått din nye adresse må du sende ut beskjed til. Via Flytteportalen kan du sende adresseendring til alle du er kunde eller medlem hos.
  2. Du må også melde flytting til strømleverandøren din. Dersom du har valgt/velger oss som strømleverandør kan du si opp strøm og nettleie ved tidligere adresse og bestille strøm til ny adresse enkelt via dette flytteskjemaet.
  3. Hør med jobben din om du har krav på flyttedag. Flere arbeidsgivere tilbyr velferdspermisjon med ordinær lønn ved flytting til ny fast bopel.
  4. Enten du leier eller eier så må boligen du flytter ut fra være nyvasket og i orden. Mange velger å ta denne vasken selv, men hvis tid og ork ikke strekker til kan du legge ut et anbud og få tilbud fra personer som er spesialister på flyttevask.
  5. Benytt sjansen til å bli kvitt klær og ting du ikke trenger. Det finnes flere digitale plattformer hvor du kan få solgt og gitt bort ting, men det kan være tidkrevende så begynn tidlig. På for eksempel Finn.no kan du få solgt alt mulig, eller så kan du donere til Fretex. Mulighetene er mange!
  6. Et flyttebyrå kan spare deg for mye tid og arbeid, har du ikke råd til flyttebyrå kan du spare mye på å gjøre jobben selv. Dersom du har stor bil kan du kanskje få unnagjort mye med den, men de fleste vil nok måtte ha en skaphenger eller leie en flyttebil.
  7. Pakk smart. Merk pappeskene med hvilke rom de hører til og pass på at vekten blir fordelt jevnt mellom pappeskene for å unngå tunge esker som ryker. Bruk håndklær og tepper til å polstre skjøre gjenstander.
  8. Fjern navn fra postkassen der du flytter fra og merk ny postkasse. 

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked