Skip links

Blir du lurt når du kjøper strøm?

Forbrukerrådet kom med en pressemelding den 10. januar hvor de skriver at forbrukere blir systematisk lurt når de kjøper strøm og at markedet flyter over av lureavtaler og hemmelige priser. Innlegget har skapt en del debatt og har blitt diskutert i mange nettaviser, Energi Norge mener at Forbrukerrådet svartmaler situasjonen.  Vi i Smart Energi er utrolig glad for at Forbrukerrådet tar opp tema og er enige med både Forbrukerrådet og Energi Norge sitt syn på saken.

Siden tilnærmet alle strømleverandører kjøper strømmen til samme pris fra Nordpool (europeisk børs for strømhandel) så skulle man kanskje tro at sluttprisen til kunde blir ganske lik? Dessverre er det ikke alltid slik. Strømleverandørene legger på et påslag, gjerne i form av øre pr kWh, i tillegg kommer ofte et fastbeløp pr måned. Det som Forbrukerrådet påpeker er at det er mange strømleverandører som lokker kunder med midlertidige tilbud og lang bindingstid, for så å endre påslagene uten at du som forbruker får beskjed, det er ikke greit mener vi!

Vi i Smart Energi opererer ikke med slike lureavtaler. Hos oss kan du stole på at strømavtalen ikke endres uten at du ber om det. Vi bruker spotpris fra Nordpool som basis og så legger vi til et påslag og et fastbeløp som skal være stabilt over tid. Alt dette er opplyst på produktsidene og i vilkårene. De få gangene vi bruker spesielle tilbud eller gir noe ved siden av, vil vi være tydelige på betingelsene som følger. Vi skal heller ikke prøve å gjøre strøm så vanskelig, tvert imot håper vi at du finner interessant informasjon og forståelig språk i hvordan vi kommuniserer.

Det betyr ikke at strøm alltid er så lett å forstå, det er kW, kWh, effekt, øre/kWh og mange benevnelser som brukes. Har du innspill til hvordan vi kan gjøre strøm enklere, send oss en melding på facebook, epost kontakt@smartenergi.com, eller ring oss på 987 02 361 (hverdager 8 – 17).

Vi hører gjerne fra deg😊

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked