Skip links

Våren er en ypperlig tid for solproduksjon

Med lave overflatetemperaturer så vil panelene produsere mye spenning i forhold til solinnstrålingen og strømproduksjonen blir tilsvarende høy. Dette ser vi gjerne utover våren når snøen har smeltet, soltimene er mange og været fortsatt er kjølig.

Solinnstrålingen i Norge varierer mye gjennom året. – Den høyeste innstrålingen opplever vi fra mai til juli, men vi ser at solkundene våre begynner å produsere godt med strøm allerede fra midten av februar, sier Torbjørn Aasen som er kunderådgiver i Smart Energi.

– Bare se på huset ovenfor som ligger i Fredrikstad ved den solfylte Østfoldkysten. De 36 panelene på taket hadde sin mest produktive måned i april i fjor, hvor det ble produserte totalt 1 450 kWh med strøm. I april i år ble det produsert 1 300 kWh og kanskje mai måned blir som i 2018 hvor produksjonen var på hele 1 700 kWh!

Dette huset trenger dermed to vårmåneder på å produserer et års forbruk for en elbil, dersom all denne strømmen gikk til å lade bilen.

Selv i den vanskelige tiden vi er i nå så fortsetter folk å oppgradere husene og kjøpe solceller. Støtten fra ENOVA skulle vært redusert, men denne reduksjonen er blitt utsatt til 1. juli på grunn av Korona. Hvis du har planer om å kjøpe solceller er det derfor lurt å handle raskt slik at du får med deg de siste 2 500 kronene i støtte. Når det er sagt – støtteordningen vil være god også etter 1. juli. Solcellepanelene kan forventes å være nedbetalte etter 10 til 15 år avhengig av om du har en god strømavtale. I tillegg øker du jo verdien på huset.

Start din solreise her.
Sjekk solforholdene på ditt tak her.

Oppdatering: Enova har utsatt fristen igjen, ny frist er 01.01.2021, Les mer her.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked