Skip links

ZAPTEC og Smart Energi inngår partnerskap

Smart Energi har valgt ZAPTEC som leverandør av elbilladere og inngår et strategisk samarbeid for å gi kundene større fleksibilitet ved å få en integrert løsning med strøm og elbillading som passer dagens og morgendagens behov. En del av samarbeidet er å la kundene få nedbetale elbilladeren over strømregningen. Dermed blir det enda flere måter å få elbillading som en integrert del av hjemmet.

– Vi har innhentet tilbud og vurdert løsninger for smart lading i inn- og utland med bistand fra eMobility Norway. Valget vårt falt på ZAPTEC da vi ønsket å tilby kundene en robust ladestasjon som utnytter tilgjengelig kapasitetet i nettet mest mulig optimalt, sier daglig leder i Smart Energi, Hilde Bekkevard.

Vi ønsket å tilby kundene en robust ladestasjon som utnytter tilgjengelig kapasitetet i nettet mest mulig optimalt

Smart Energi og ZAPTEC har tidligere jobbet sammen på samme prosjekter, blant annet i Verksbyen i Fredrikstad. Her leverte Smart Energi strømavtaler, og ZAPTEC elbillading. Dette for å gi den nye bydelen gode løsninger innen fremtidens energiløsninger. Verksbyen er en helt ny smart og bærekraftig bydel i Fredrikstad, drevet med solenergi. Utvikleren er Arca Nova som har samarbeidet over lengre tid med Smart Energi om å lage energifellesskap som utnytter solenergien best mulig.

– Samarbeidet med Smart Energi gir oss et springbrett inn i smarthus-satsningen i Fredrikstad og omegn. Dette passer godt med ZAPTECs ambisjoner om å gi våre kunder enda flere fleksible løsninger for elbillading som passer både dagens og morgendagens behov, sier daglig leder i ZAPTEC, Anders Thingbø.

– Med ZAPTEC på laget kan vi endelig tilby ladestasjoner som våre sol- og strømkunder har etterspurt. I tillegg jobber vi nå med å sette opp en integrasjonsplattform for å berike strømdataene med ladedata slik at vi kan gi kundene bedre oversikt over sin egen strømhverdag, forteller Bekkevard.

Samarbeidet med Smart Energi gir oss et springbrett inn i smarthus-satsningen i Fredrikstad og omegn.

Som en del av tilbudet får strømkunder av Smart Energi muligheten til å benytte appen fra ZAPTEC for å starte lading, se forbruk og nedbetale laderen over strømregningen. Dette gir enda flere muligheter til å få en fremtidsrettet og trygg elbillading som passer kundenes behov.

– For oss er det viktig at enda flere får smart og trygg elbillading når de trenger det, og samarbeidet med Smart Energi gjør det enda enklere å få elbillading for alle ved hjelp av den nye finansieringsløsningen, avslutter Thingbø.

Smart Energi er en landsledende aktør innen grønn energi. Smart Energi ønsker å være Norges mest miljøvennlige strømselskap og har tatt føringen i Norge på det grønne skiftet. Selskapet har vært en av de viktigste drivkreftene for at solcellepaneler har fått plass i det norske markedet og i manges bevissthet. Et utvidet tjenestetilbud med elbillading, app og løsninger for et klimavennlig liv i borettslag og sameier er en naturlig forlengelse av selskapets utvikling. Selskapet har hovedkontor i Fredrikstad og inngår i Fredrikstad Energi konsern som også har kontorer på Askøy, Vinterbro og i Kragerø.

ZAPTEC er en teknologibedrift som på kort tid har blitt markedsledende på fremtidsrettede ladesystemer for elbiler. ZAPTEC har sterke internasjonale vekstambisjoner, og er allerede på plass i en rekke land i Europa. ZAPTEC har utviklet en unik teknologi som gjør det mulig å lage brukervennlige ladestasjoner som er koblet til skyen, og som kan tilpasses brukerens behov – også i fremtiden. Laderene produseres lokalt på Tau i Rogaland. ZAPTEC har hovedkontor i Stavanger, og kontorer i Oslo og Stockholm.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked