Skip links

Smarte og billigere energiløsninger for elbileiere

Smart Energi planlegger nå utrulling av nye ladeløsninger for elbiler sammen med det danske selskapet True Energy. Løsningene vil gjøre lading smartere og billigere for elbileierne.

Gjennom samarbeid med det danske selskapet True Energy skal Smart Energi gjøre det mulig for elbileiere å fordele lading og bruk av strøm i perioder hvor strømmen er billigst. Det vil gi lavere strømregning for mange elbileiere, og redusere belastningen på strømnettet i en tid hvor mer skal elektrifiseres for å redusere klimautslipp.

– Skal mer elektrifiseres uten dyre utbygginger av strømnettet, må vi raskt få på plass nye løsninger som kan gjøre det mulig for kundene våre å ta i bruk strøm på billigst mulig måte, sier administrerende direktør Hilde Bekkevard i Smart Energi. Samarbeidet med det danske selskapet True Energy var raskeste vei til målet, legger hun til.

Skal mer elektrifiseres uten dyre utbygginger av strømnettet, må vi raskt få på plass nye løsninger

I 2020 er 73% av nybilsalget i Norge hybrider eller elbiler som kan lades. Utfordringene for det norske strømnettet er det samme som venter i Danmark, hvor ambisjonen er at salg av nye bensin- og dieselbiler skal opphøre innen 2030.

– True Energys SmartCharge-funksjoner gjør lading billigere ved å utnytte variasjonen i elpriser. Det hele automatiseres via True Energys app, forteller Charlotte Sand som er direktør og grunnlegger av det danske selskapet True Energy. Hun utdyper også hvorfor det er viktig for dem å rulle ut nye løsninger i Norge.

– Norge er Europas hovedstad for elbiler. Her får vi bevis for at våre løsninger kan tas ut i stor skala, noe som er viktig for oss for å kunne ta nye markeder i Danmark og Europa. Smart Energi tør å satse på innovasjoner, og har fokus på grønne løsninger. Det gjør Smart Energi til en perfekt partner for oss, sier Sand.

Smart Energi tør å satse på innovasjoner, og har fokus på grønne løsninger.

Smart Energi er et Fredrikstad-basert selskap, med kunder i hele Norge, men med sterkest nedslagsfelt i noen av regionene i Norge med raskest befolkningsvekst – Østfold og Follo, Drammensområdet og Bergensregionen. Selskapet ønsker å vinne nye kunder basert på innovative, grønne energiløsninger.

– For å lykkes må strømselskaper som vårt samarbeide med IT- og teknologimiljøer som kan bygge løsninger som integrerer styring med bruk av strøm. Samarbeidet med True Energy er et av flere eksempler på samarbeid vi vil se flere av i hele strømbransjen, sier Bekkevard.

Om Smart Energi:
Selskapet ble etablert av Fredrikstad Energi i 2010. I tillegg til strømavtaler er Smart Energi kjent for å tilby solceller, som de var blant de første å selge i Norge. I 2019 hadde virksomheten en samlet omsetning på 318 million norske kroner, med et overskudd etter skatt på 12 million norske kroner.
Les mer her: https://www.smartenergi.com/

Om True Energy:
Selskapet ble etablert i 2018. True Energy gjør det enklere for strømkunder å automatisk bruke elektrisitet når det er billigst og mest klimavennlig. Samtidig hjelper True Energys løsninger å balansere energinettet. På denne måten bidrar vi – og våre kunder – overgangen til mer bærekraftig energi.
Les mer om True Energy her: https://www.trueenergy.io/da/
Les mer om True Energys løsninger her: https://www.trueenergy.io/da/app/

Kontaktpersoner:
Smart Energi
Hilde Bekkevard, Adm. dir., tlf: +47 920 32 092, mail: hilde.bekkevard@smartenergi.com

True Energy
Charlotte Blou Sand, Adm. dir., tlf +45 53 81 81 04, mail: cbs@trueenergy.io

 

Fredrikstad/København
19. januar 2021

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked