Skip links

Reduser strømregningen med ti enkle grep!

Når strømmen er dyr lønner det seg å gjøre det du kan for å redusere forbruket. Les våre beste tips for å spare energi i boligen din!

1: Vaske? Fyll opp maskinen
Du bruker like mye strøm og vann på halv vask som en full vask. Kjør derfor fulle maskiner både på vaskemaskinen og oppvaskmaskinen.

2: Senk temperaturen
Det lønner seg å senke innetemperaturen. For hver grad du senker, spares om lag fem prosent av oppvarmingskostnadene. Det utgjør en del i løpet av et år!

3: Gjør boligen din smart
Moderne smarthusløsninger hjelper deg med å spare energi. Du kan blant annet kontrollere og styre flere elektroniske enheter fra ett sted. Hvor smart er din bolig?

4: Velg sparedusj
En sparedusj senker vannforbruket ditt med så mye som 50 prosent. Du sparer også ytterligere energi på å dusje raskere. Jo mindre vann du bruker, jo mindre må varmtvannsberederen varme opp.

5: Se over strømavtalene dine
Når sjekket du sist om din strømavtale er den beste for ditt behov? Ikke bruk mer penger enn du må på strøm, og velg en smart strømavtale.

SPAR STRØM: Det er mye energi å spare på å kjøre fulle vaskemaskiner – i løpet av et år.

6: Skru av lys i rom som ikke brukes
Skru av lys og hold varmen nede i rom som ingen oppholder seg i. En energibesparende vane er å slukke lys når du for eksempel er ferdig på badet.

7: Unngå standby-modus
Slå helt av apparater som TV’er og spillkonsoller fremfor å la utstyret gå i standby-modus. I løpet av et år utgjør det en stor forskjell!

8. Invester i en varmepumpe
Visste du at du kan senke strømforbruket med inntil 60 prosent ved å erstatte panelovnene med en varmepumpe? Varmepumper er en investering, som trolig vil spare seg inn i løpet av få år. Om sommeren kan varmepumpen brukes som aircondition!

9: Tidsstyrte termostater
Velger du termostater med tidsstyring kan du senke temperaturen når ingen er hjemme, og øke temperaturen før familien kommer hjem.

10: Lyspærer? Bytt til LED-pærer
LED-pærer bruker mindre energi på varmeutvikling og er rimeligere i bruk sammenlignet med tradisjonelle lyspærer.

TREKKER STRØM: Mange elektriske apparater trekker mye strøm. Slå dem helt av fremfor å la utstyret gå i standby-modus.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked