Skip links

Kompensasjonskalkulator: Se hvor mye du får i strømstøtte

Prøv Smart Energis nye kompensasjonskalkulator – som simulerer hvor mye du vil få i kompensasjon for vinterens høye strømpriser! Merk at støtten kommer som fratrekk på nettleien din.

Har du testet ut vår nye kompensasjonskalkulator? Kompensasjonskalkulatoren er et nyttig verktøy som viser deg hvor mye du vil få i strømstøtte med regjeringens kompensasjonsordning mot høye strømpriser.

– Vi opplever stor pågang fra kunder som lurer på hvor mye de vil få i strømstøtte. Med kompensasjonskalkulatoren kan man enkelt finne det ut selv, ved å taste inn prisområde og omtrentlig forbruk, forteller kommunikasjonsrådgiver Anja Ringnes Nilsen i Smart Energi.

Prøv Smart Energis kompensasjonskalkulator her!

Under har vi samlet de fleste spørsmålene kundene våre har om kompensasjonsordningen – og kompensasjonskalkulatoren. Les også om hvordan Nord Pool fungerer.

NYTT VERKTØY: Regjeringens nye kompensasjonsordning innebærer at alle norske husholdninger får refundert deler av strømregningen. – Med vår kompensasjonskalkulator kan du selv finne ut hvor mye støtte du har krav på, forteller Anja Ringnes Nilsen i Smart Energi.

Kompensasjonskalkulatoren – hvordan bruker jeg den?

Med kompensasjonskalkulatoren velger du først ditt prisområde, deretter skriver du inn ditt forbruk. Kalkulatoren viser deg hvor mye kompensasjon det er estimert at du vil få.

 

Hva betyr inndelingen av Norgeskartet?

Vi har fem ulike prisområder i Norge. I høst og vinter har kraftsituasjonen i nord vært bedre enn i sør. Dette har blant annet medført store forskjeller i strømprisene mellom nord og sør.

 

Hva er Nord Pool?

Nord Pool er en felles kraftbørs for hele Norden. Nord Pool er markedsplassen for selgere og kjøpere av strøm, og alle norske strømleverandører kjøper strøm på Nord Pool. Det er Nord Pool som setter strømprisene, ikke strømleverandørene selv.

 

Hva betyr månedspris Nord Pool?

Med månedspris mener vi prisgjennomsnittet måneden gjennom, basert på prisene som er satt på Nord Pool. Din tilbakebetaling vil avhenge av den gjennomsnittlige månedlige strømprisen på Nord Pool – i området du er bosatt.

 

Når blir pengene tilbakebetalt og hvordan fungerer kompensasjonsordningen?

Strømstøtten kommer som fratrekk på nettleien din. Har du strøm og nettleie på samme faktura? Da ser du fratrekket på den samlede regningen. Har du nettleien på egen regning fra din netteier? Da vil støtten trekkes fra på regningen din eller overføres til din konto. Det er din netteier som organiserer din kompensasjon, ikke din strømleverandør.

 

Må jeg gjøre noe for å motta støtten?

Nei, du trenger ikke å foreta deg noe for å motta støtten du har krav på, dette skjer automatisk via nettleien din.

 

Jeg er usikker på mitt strømforbruk og på hvor mye strøm boligen min bruker?

Det gjennomsnittlige strømforbruket i en norsk husstand er på rundt 1 333 kWh i måneden. For en leilighet er gjennomsnittsforbruket på rundt 750 kWh i måneden.

 

Les også: NVE: Dette lurer de fleste på om strømstøtten

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked