Skip links

Til fjells? Les våre fem tips for smart lading i vinterkulden

Lader du på den raskeste og mest økonomiske måten? Vi anbefaler deg å titte gjennom våre fem smarte tips for lading underveis – i vinterkulden.

 

1: Velg riktig lader

Alle biler er forskjellige når det kommer til lading, og det er lurt å lese seg opp på hva som gjelder for din bil. Ikke alle biler kan lynlade. Derfor vil det være penger ut av vinduet å lade på en lynlader hvis bilen ikke kan utnytte dette.

Les også: NAF: Lynlading og hurtiglading

 

2: Ha lite strøm på batteriet før du starter ladingen

Dersom du har mulighet bør du vente med ladingen  til du har mellom 10 – 20 % igjen på batteriet. Starter du lading ved lav batterikapasitet bidrar dette nemlig til å varme opp batteriet – noe som igjen gjør at ladingen går raskere.

NB! Ikke ta sjansen på å rekke frem til en ladestasjon hvis du er usikker på rekkevidden!

IKKE HELT 100: Visste du at de fleste elbiler lader sakte etter 80 %? Det kan lønne seg å legge inn to ladestopp fremfor å lade til 100 % på det første ladestoppet.

3: Lad helst mot slutten av turen

Batteriet på en elbil lader best når det er driftsvarmt. For at ladestoppet ditt skal gå raskest mulig, bør du derfor ha kjørt i minst et par timer i høy hastighet før du starter ladingen.

 

4: Bruk forvarming av batteriet før hurtiglading

Om vinteren kan det være vanskelig å få batteriet varmt nok for rask lading. Bruk derfor hjelpemidlene du har tilgjengelig. Kanskje har elbilen din et system for forvarming av batteri før hurtiglading? Elbiler er smarte, og ofte settes dette i gang hvis du plotter inn en ladestasjon som destinasjon i navigasjonssystemet ditt!

 

5: Lad til 80 % – ikke 100 %

De aller fleste elbiler lader svært sakte etter 80 %. Har du behov for mer rekkevidde? Det kan lønne seg å legge inn et ladestopp nummer to fremfor å lade til 100 %. Dette varierer fra bil til bil, så blir kjent med hvordan akkurat din bil lader.

 

Les også: Strøm eller diesel?

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked