Skip links

Vil bidra med smarte løsninger når samfunnet elektrifiseres

I fjor startet Anette Hovind Johansen opp i jobben som ny markedssjef i Smart Energi. Den tidligere håndballproffen tar med seg energien fra toppidretten inn i sin nye stilling – og vil blant annet ha fokus på markedsføring på en bærekraftig måte.

Mange kjenner Anette Hovind Johansen som tidligere håndballproff. Merittlisten er imponerende med blant annet 99 landskamper og 10 års erfaring fra internasjonal håndball.

Men i tillegg til idretten brenner også Fredrikstadjenta for kreativ og strategisk markedsføring, et fagfelt Anette har jobbet med de siste seks årene. Anette har utdanning innen markedskommunikasjon og bærekraft, og i jobben som markedssjef i Smart Energi skal hun blant annet jobbe for å ta selskapets markedsføring til et enda grønnere nivå.

– Jeg får mulighet til å jobbe innen et fagfelt som har mye å si for det grønne skiftet og morgendagens samfunn. Det er svært motiverende, sier Anette om sin nye arbeidsplass.

AKTIVITETER: Smart Energi sponser blant annet Fredrikstad Ballklubb. Her er Anette med FBKs Selma Henriksen under planleggingen av Smart Energis pauseunderholdning i Kongstenhallen i fjor. Publikum ble da invitert til å skyte på tverrliggeren.

Grønne løsninger

Hos Smart Energi kan Anette kombinere fagfeltene hun brenner for – markedsføring og bærekraft. Smart Energi, som er et selskap i Fredrikstad Energi-konsernet, har over 120 års erfaring med strøm, og er i tillegg den eneste strømleverandøren med lokal forankring i Fredrikstad.

Selskapet engasjerer seg tungt i spørsmål knyttet til nye og grønne energiløsninger, med mål om å skape en enklere hverdag for kunden – i en tid der elektrifiseringen av samfunnet blir et stadig mer aktuelt tema.

– Spørsmålet jeg stiller meg, er hvordan vi kan bidra. Vi må alle gjøre noen grep for å leve grønnere, og Smart Energi skal være med på å legge forholdene til rette for de endringene vi står overfor, sier Smart Energis nye markedssjef, og påpeker at kundene som velger Smart Energi har et engasjert og motivert team i ryggen.

GOD KOMBINASJON: I sin nye jobb som markedssjef i Smart Energi kombinerer Anette de to fagfeltene hun brenner for – markedsføring og bærekraft. Bildet er tatt i Verksbyen – der Smart Energi leverer elbilladere.

Smart Energi er blant de første strømleverandørene som er blitt Trygg strømhandel-sertifisert, noe vi er stolte av.

Smart elbillading og solceller

I tillegg til strømavtaler er elbillading og solcelleanlegg for privatboliger og borettslag løsninger som Smart Energi leverer. I begge tilfeller vil kunden få besøk av en montør for befaring, for deretter å motta et tilbud.

Dette er gode løsninger for å imøtekomme morgendagens behov, samt de rekordhøye strømprisene vi har hatt i år, forteller Anette.

– Vi tilbyr norskproduserte elbilladere fra Zaptec, ladere som er tilpasset alle el- og hybridbiler, og som lar deg lade når strømprisen er lav. Kundene kan delbetale hjemmeladerne rentefritt over strømregningen.

I tillegg engasjerer Smart Energi seg bredt i energispørsmål, blant annet sammen med Arca Nova-gruppen i den nye «grønne» bydelen Verksbyen som vokser frem på Østsiden. Her har selskapet vært med på å levere energiløsninger som gjør at beboerne kan produsere sin egen grønne strøm via solceller på taket – og selge overskuddsstrømmen videre på strømnettet.

Les også: Unik miljøprofil i Verksbyen

I tillegg er Smart Energi for tiden i dialog med Fredrikstad kommune om hvordan man sammen kan komme opp med gode ladeløsninger for beboere i Gamlebyen. For elbilister i Gamlebyen har per i dag et for dårlig ladetilbud, og et viktig poeng er å avverge brannfarlig lading med stikkontakt, forteller Anette.

FREMTIDSRETTET: Anette på befaring i Verksbyen i sommer sammen med kollegaer i Smart Energi og Arca Nova-gruppen. I Verksbyen har Smart Energi vært med på å levere energiløsninger som gjør at beboerne kan produsere sin egen strøm via solceller – og selge overskuddsstrøm ut på strømnettet.

Fikk Trygg strømhandel-stempelet

Mange synes at strøm og strømavtaler kan være komplisert, og folk advares i media mot useriøse aktører i strømmarkedet.

Nylig ble det etablert en sertifiseringsordning for strømleverandører, «Trygg strømhandel», som stiller en rekke krav til salg av strøm og informasjon til strømkundene. Smart Energi er en av 24 strømleverandører som har fått sertifiseringen.

– Smart Energi er blant de første strømleverandørene som er blitt Trygg strømhandel-sertifisert, noe vi er stolte av. Ordningen består av en rekke krav som strømleverandørene må tilfredsstille, blant annet i forhold til markedsføring og salg. Hos Smart Energi skal man ikke oppleve overraskelser og liten skrift i kontraktene. Til det er strøm for viktig, avslutter Anette Hovind Johansen.

 

Tekst: Sentrumsmagasinet/ Anja Ringnes Nilsen

Foto: Lion Island, Fredrikstad Blad og Smart Energi

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked