Skip links

Vanlige spørsmål om den nye eFaktura-ordningen

Hørt om eFaktura 2.0? Ordningen er ny, og innebærer at kunder som vil ha regningene sine rett i nettbanken først må gi en generell aksept. Les om hva du selv må gjøre – og hva endringene egentlig betyr.

Bankene i Norge har gjort endringer i eFaktura-ordningen fra desember 2021. Kort fortalt må du nå gi en generell aksept for å fortette å være eFaktura-bruker.

Ordningen eFaktura 2.0 omtales også som «Ja til alle»-ordningen eller «Alltid eFaktura», siden du ikke lenger trenger å inngå enkeltvise eFaktura-avtaler for dine kundeforhold.

 

eFaktura skal bli enklere

Endringene gjøres for at det skal bli enklere å betale regninger, og innføringen av eFaktura 2.0 er landsdekkende.

Smart Energi er med i den nye ordningen. Er du ny kunde hos oss og har sagt ja til å motta eFaktura? Da får du din første regning fra oss rett i nettbanken.

 

Under har vi samlet de vanligste spørsmålene til kundene våre vedrørende den nye eFaktura-ordningen.

NYTT: eFaktura 2.0 er nytt og landsdekkende. I denne saken har vi samlet de vanligste spørsmålene som kundene våre har om den nye ordningen.

– Hva blir nytt og forbedret med eFaktura 2.0?

  • Du trenger ikke lenger å inngå en eFaktura-avtale for hvert kundeforhold.
  • Regningene dine kommer ferdig utfylt med beløp, kontonummer, dato (kan endres) – og KID-nummer.
  • Kunder vil oppleve at de mottar færre purringer, da fakturaen legges klar til betaling rett i nettbanken – ferdig utfylt.
  • Miljøet spares ved at antallet utsendte papirfakturaer reduseres.

 

– Er det mulig å reservere seg mot eFaktura?

Ja, det er mulig å reservere seg. Dette gjør du selv i nettbanken eller ved å kontakte din bank. Velger du å reservere deg vil du motta papirfaktura i posten fra Smart Energi.

NB: Ved utsendelse i posten pålegges det et fakturagebyr, men du kan også få faktura tilsendt på mail. Faktura på mail kan du legge opp til selv via Min Side. Du kan også sende oss en mail.

– Hva når noen andre skal betale fakturaen, eller jeg skal betale for noen andre?

Ønsker du at en annen person enn eier av abonnementet skal betale? Da kan vi opprette denne personen som “Annen fakturamottaker”.

Vi trenger da fullt navn, fødselsdato, telefonnummer og korrekt mailadresse på personen som skal betale. Deretter knytter vi vedkommende til det aktuelle abonnementet (selv om en annen står som juridisk eier).

Opplysningene kan sendes til oss på kontakt@smartenergi.com

Les også: Alt du lurer på om eFaktura

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked