Skip links

God kundeservice – et prioritert område hos Smart Energi

Vi i Smart Energi opplever at den gode gammeldagse kundeservicen er viktigere enn noen gang. – Høye strømpriser gjør at mange verdsetter kundesenteret vårt, og det å ha en samtale med et menneske, sier Britt i Smart Energi.

Hvis du ringer kundesenteret vårt treffer du kanskje på teamleder Britt, eller én av våre andre dyktige kunderådgivere. Disse er eksperter på strømavtalene våre – og kan i tillegg gi deg gode råd basert på boligen din og strømbehovet ditt.

Her er «fem kjappe» spørsmål med Britt:

 

1. – Hva verdsetter kundene mest med kundesenteret?

– Mange verdsetter selve rådgivningen vår, altså det å kunne snakke med et menneske. Stadig flere strømleverandører kommuniserer kun digitalt med kundene sine, men vi opplever at god kundeservice på telefon er viktigere enn noen gang – på grunn av de høye strømprisene og usikkerhet rundt dette.

 

2. – Hva slags spørsmål ringer de fleste inn om?

– Alt mulig som har med strøm å gjøre: «Hva bør jeg gjøre?», «Hvorfor har jeg så høyt forbruk på natterstid?» osv. Da går jeg inn i kundens portal og ser om jeg kan hjelpe. Ved spørsmål om høyt forbruk får vi ofte identifisert problemet sammen ved å tenke høyt. Kunden vet ofte ikke hva som trekker mye strøm i hjemmet. Dette gir vi konkrete råd om. Det kan for eksempel være at en TV som står i stand by-modus trekker like mye strøm som en TV som står på med fullt bilde. Mange små ting kan utgjøre en forskjell på strømforbruket, og på kundesenteret er vi glade for å hjelpe kundene våre med å ta smarte grep.

VIKTIG SERVICE: I en tid der stadig flere strømleverandører kun kommuniserer digitalt med kundene sine, opplever Smart Energi at den gode gamle kundeservicen er viktigere enn noen gang. Her er Anna på kundesenteret i samtale med en kunde.

3. – Får dere mange telefoner om statens strømstøtte?

– Ja, fortsatt kommer det en del henvendelser på dette. Men Smart Energi har laget et digitalt verktøy der folk enkelt kan se støttebeløpet de får til utbetaling selv, kompensasjonskalkulatoren, som du finner under kundeservice-sidene våre. Nå om dagen kan det virke som om mange ikke forstår at det er månedsprisen (hvor alle timer fordeles likt over måneden) som beregnes av kraftbørsen Nord Pool på slutten av måneden, som ligger til grunn for utregningene/ strømstøtten. Så dette hjelper vi ofte kundene med å forstå.

 

4. – Smart Energi tilbyr gjennomfakturering – hvorfor er det enklere?

– Gjennomfakturering samler alle regninger som har med strøm å gjøre, og gjør det langt enklere å holde oversikt over strømutgiftene. Som strømkunde må du både kjøpe strøm og leie nett. Vi samarbeider med lokal netteier om å samle strømkostnad og nettleie på samme faktura. Mange, og kanskje særlig nyere strømleverandører, tilbyr ikke gjennomfakturering. Kunden får da nettleien på egen faktura.

 

5. – Smart Energi kom blant topp tre da Kundeserviceprisen 2021 ble delt ut i fjor. Hva tenker dere om dette?

– Dette er jo stas! Vi kom på tredjeplass i kategorien Energi, og den gode rangeringen er en veldig hyggelig bekreftelse på at vi gjør en god jobb i møte med kundene våre. Vi opplever også at mange viser forståelse for at det faktisk koster oss penger å drive kundesenteret, og at vi dermed tar et påslag for å holde driften i gang.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked