Skip links

Strømstøtten for april er klar: – Fortsatt høye priser

– Vi forventer et generelt høyt prisnivå på strøm fortsatt, men et værskifte kan påvirke prisene i riktig retning, sier Stig Andresen i Smart Energi. Spotprisen er nå satt for april måned – og du kan enkelt sjekke din egen strømstøtte for aprilregningen (link i saken).

 

Spotprisen er nå satt for april måned (gjennomsnitt) – til 174 øre/kWh (ekskl. mva.). Du får tilbakebetalt 80 prosent av differansen mellom 70 øre og 174 øre/kWh + mva gjennom Statens kompensasjonsordning. Strømstøtten videreføres i ett år, og vil gjelde frem til mars 2023.

 

Sjekke strømstøtten din for april? Bruk Smart Energis kompensasjonskalkulator

 

Været påvirker prisutviklingen

Leder for salg og forretningsutvikling i Smart Energi, Stig Andresen, forteller at det fortsatt er ventet et generelt høyt prisnivå på strøm – selv om det går mot sommer.

– Til tross for at de fleste av oss ønsker oss sol, er det nå regn og økt vannføring i magasinene som vil påvirke prisen i den retningen vi vil, sier Andresen, og påpeker:

– Selv om vi skulle få lavere priser, tenker vi at det er et riktig grep av staten å videreføre strømstøtten.

UTFORDRENDE: – Ustabile strømpriser gjør det utfordrende å anbefale produkter til kundene, forteller leder for salg og forretningsutvikling, Stig Andresen. Den siste tiden har det vært stor etterspørsel etter fastprisavtaler – noe Smart Energi jobber for å imøtekomme.

Mange ønsker fastpris

Til tross for at Smart Energi har lang fartstid i bransjen er vi inne i en tid der det er utfordrende å anbefale produkter til kundene – som følge av de ustabile strømprisene. De fleste av Smart Energi-kundene har spotprisavtale, noe som historisk sett har vist seg å være lønnsomt. Men den siste tiden har man opplevd stor etterspørsel etter fastprisavtaler – noe man jobber for å imøtekomme, forteller Andresen.

Fordelen med fastpris er at kunden slipper strømtoppene – og at strømregningen blir forutsigbar året gjennom. Ulempen er at fastprisavtalen kommer med en bindingstid (ett år) siden Smart Energi må sikre prisen etter forventede volumet.

– Det er viktig å være klar over at en fastprisavtale alltid vil ta utgangspunkt i markedsprisen som gjelder på tidspunktet når avtalen inngås. Derfor er det begrenset hvor lenge vi kan tilby hver enkelt fastprisavtale. Vi anbefaler at kundene følger med på nettsidene våre for oppdaterte fastpristilbud, sier Andresen.

 

Færre leverandørbytter

For Smart Energi var året 2021 var preget av sterk konkurranse i markedet og mange leverandørbytter. Denne situasjonen ser ut til å ha roet seg, og Smart Energi opplever nå at kundene i større grad har forståelse for hvordan strømmarkedet fungerer.

– Etter en periode med mange leverandørbytter har de fleste funnet ut at det faktisk ikke er så store forskjeller på en spotprisavtale hos din lokale strømleverandør og større nasjonale aktører. Snarere tvert imot har mindre lokale selskaper som oss mulighet til å tilby konkurransedyktige avtaler, i tillegg til at vi deler av overskuddet vårt ved å gi tilbake til lokalsamfunnet hvert år, avslutter Stig Andresen i Smart Energi.

Les også: Spørsmål og svar om strømprisen

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked