Skip links

Gjennomfakturering: Kun én regning å forholde seg til

Å motta én felles faktura for strøm og nettjenester er viktig for mange av kundene våre. Les om hvorfor gjennomfakturering anbefales.

Som strømkunde forholder du deg til både strøm og nettleie. Du betaler for strømmen du bruker, mens nettleien er avgiften du betaler til nettleverandøren din for å bruke strømnettet.

Du står selv fritt til å velge strømleverandør, men lokal netteier – eksempelvis Norgesnett og Elvia, har monopol i ditt område.

Smart Energi samarbeider med netteierne om å samle strømkostnader og nettleie på én og samme faktura for kundene våre – og tilbyr såkalt gjennomfakturering.

 

– Enklere å holde oversikt

Smart Energi opplever at gjennomfakturering er viktig for mange, i en tid der mange (og særlig nyere) strømleverandører ikke tilbyr denne tjenesten.

Med gjennomfakturering er det enklere å både holde oversikt over de samlede strømutgiftene dine – og ikke minst blir det enklere å følge med på hva du får tilbakebetalt i strømkompensasjon fra Staten.

– Mange synes at strøm er komplisert om dagen. I Norge har vi hatt økende strømpriser og vi har forholdt oss til en spotprisbasert strømstøtteordning det siste halvåret. I tillegg til dette er en ny nettleiemodell med nye nettleiepriser på trappene, sier teamleder Britt Thorsen på kundesenteret til Smart Energi, og påpeker:

– Det er helt klart positivt for kunden å kun forholde seg til én faktura der all informasjon om strømutgifter fremkommer.

Les også: Ny nettleie fra 1. juli

GJENNOMFAKTURERING: Smart Energi opplever at stadig flere ønsker gjennomfakturering – altså strøm og nettleie på samme faktura. Gjennomfakturering gjør det også enklere å ha full oversikt over strømkompensasjonen.

Slik fungerer gjennomfakturering:

  • Netteier (eksempelvis Norgesnett eller Elvia) sender kundens nettleiefaktura til oss i Smart Energi – og vi betaler regningen.
  • Smart Energi  sender ut en felles strømfaktura for nettleie og strøm til kunden.
  • Kunden får full oversikt over strømstøtten fra Staten på sluttregningen (et beløp som trekkes fra på nettleien).

 

Lurer du på hva du får i strømstøtte? Bruk Smart Energis kompensasjonskalkulator!

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked