Skip links

Strømstøtten økes fra 1. september

Strømstøtten økes – og fra 1. september 2022 dekkes 90 prosent av priser over 70 øre/kWh.

Strømstøtten/kompensasjonsordningen for husholdninger økes én måned tidligere enn først planlagt. Når strømprisene overstiger 70 øre/kWh (eks. mva.), vil Staten kompensere for 90 prosent av kostnadene til kunden.

Strømstøtten regnes ut ifra den månedlige gjennomsnittsprisen for ditt prisområde, og trekkes fra på nettleien din. Strømstøtten gjelder for forbruk inntil 5000 kWh i måneden, og det spiller ingen rolle hva slags strømavtale du har.

Staten vedtok tidligere i år forlenge strømstøtten til å gjelde ut mars 2023.

 

Kompensasjonskalkulator: Se hvor mye du får i strømstøtte

 

Hvordan settes spotprisen?

Visste du at Norge er inndelt i fem ulike prisområder for strøm? På slutten av hver måned settes en gjennomsnittlig spotpris for hvert prisområde. Spotprisen/ gjennomsnittsprisen settes på kraftbørsen Nord Pool, og legges til grunn når strømstøtten din beregnes.

I sommer har prisene vært vesentlig høyere i Sør-Norge. Dermed får noen prisområder et høyere støttebeløp enn andre regioner. I de nordligste prisområdene har strømprisene ligget langt under støttebeløpsgrensen på 70 øre/kWh. Det utbetales da ingen strømstøtte.

ØKT STRØMSTØTTE: Strømstøtten økes, og fra 1. september dekkes 90 prosent av strømpriser over 70 øre/kWh for norske husholdninger.

Derfor er det strømkrise:

• Krigen i Ukraina har ført til energikrise i Europa. Årsaken er at flere land i Europa er avhengige av russiske gassleveranser, som i stor grad er kuttet.

• Samtidig er det svært lite vann i norske kraftmagasiner, noe som reduserer tilgangen på vannkraft. Tyskland har også stengt ned atomkraftverk som gir tilgang til store mengder energi.

• Situasjonen påvirker kraftmarkedet i hele Europa med svært høye strømpriser og økt risiko for rasjonering.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked