Skip links

Dette bør du tenke på når du vurderer solceller

Alle vil ha solceller! Med solkartet vårt kan du raskt og enkelt få et estimat på hvor mye solstrøm du kan produsere på taket ditt – og sjekke prisen på solcelleanlegget.

Solceller er i vinden som aldri før, og vi i Smart Energi opplever stor pågang fra kunder som ønsker å bestille solceller og starte strømproduksjon på eget tak. Siden 2015 har vi levert over 300 solcelleanlegg! Under har vi samlet noen vanlige spørsmål om solceller.

Les også: Solkartet – finn din bolig

 

– Jeg vil gjerne få et tilbud på solceller – hva gjør jeg?

– Vi anbefaler at du starter prosessen med å sjekke ut solkartet på våre nettsider. Dette er en digital løsning som gir deg et estimat på både egnethet og på pris. Solkartet er utarbeidet i samarbeid med vår partner Solcellespesialisten, og gir deg mulighet til å sjekke solforholdene på din egen bolig. Dersom taket ditt får fargen rød på solkartet er din bolig svært godt egnet for produksjon av solstrøm. Fargen gul betyr velegnet, og blå betyr lite egnet.

Obs: Solkartet fungerer best på PC, noen kunder opplever problemer ved bestilling via mobil.

Du kommer i kontakt med oss via vårt skjema på nett eller på telefon, og en av våre kunderådgivere vil hjelpe deg på veien mot ditt nye solcelleanlegg.

 

– Hvor lang leveringstid er det på et solcelleanlegg?

– Leveringstiden på solcelleanlegg er per nå 6 – 9 måneder. Dette er lengre enn normalt og kommer som følge av stor pågang den siste tiden. Til sammenligning er «normal» leveringstid hos oss 2-3 måneder for et komplett solcelleanlegg.

 

– Hvor lang nedbetalingstid har et solcelleanlegg?

– Et solcelleanlegg er en langsiktig, men god investering. Nedbetalingstiden avhenger av mange faktorer, men stort sett regner vi med at nedbetalingstiden på et solcelleanlegg på en norsk enebolig vil være om lagt 10 år. Jo høyere strømpriser, jo raskere går nedbetalingen.

 

– Får jeg i Enova-støtte når jeg kjøper solcelleanlegg?

– Ja. Selve installasjonen av solcelleanlegget gir kroner 7.500,- i støtte. Resten av støtten avhenger av anleggets kapasitet. Du får kroner 2.000,- per kW i installert effekt – inntil 20 kWp (kilowattpeak). Dette betyr at du som privatperson kan få inntil kroner 47.500,- i støtte.

Les også: Nyttig info om Enova-støtte til solceller

 

– Må jeg være strømkunde hos Smart Energi for å kjøpe solcelleanlegg av dere?

– Nei, men det vil være en fordel. Som strømkunde hos oss sørger vi for at du får betalt for overskuddsstrømmen din, det vil si solstrømmen du leverer ut på strømnettet.

Dette bør du tenke på når du vurderer solceller

STOR PÅGANG: Smart Energi opplever stor pågang fra kunder som ønsker solcelleanlegg hjemme.

– Kjøper Smart Energi all strømmen fra solcelleanlegget mitt som jeg ikke får benyttet selv?

– Ja, og vi kjøper solstrømmen din til spotpris! Med høye strømpriser vil det være ekstra lønnsomt for deg som kunde å selge solstrøm til oss. Ikke alle norske strømleverandører tilbyr kjøp av solstrøm per i dag.

 

– Kan jeg kjøpe kun solcelleanlegget av Smart Energi og fikse montering selv?

– Nei. Når du kjøper solceller av oss er vi totalleverandør. Det vil si at vi kun leverer solcelleanlegg som gir en nøkkelferdig løsning for kunden. Montering inngår i prisen og utføres av vår samarbeidspartner Solcellspesialisten.

 

– Hvordan blir jeg plusskunde?

– Som plusskunde kan du produsere din egen strøm og selge overskuddsstrøm ut på strømnettet. Plusskunder betaler ikke fastledd for innmating, og kan måle og avregne innmating og uttak i et felles målepunkt. Vi hjelper med å registrere deg som plusskunde når du bestiller solcelleanlegg av oss.

 

– Tilbyr dere finansiering av solcelleanlegg?

– Nei. Vi anbefaler at du tar kontakt med din bank ved spørsmål om finansiering. Flere banker gir gunstige lån til solceller.

 

– Hvor i landet leverer dere solcelleanlegg?

– Vi kan levere solcelleanlegg stort sett over hele landet, bortsett fra lengst nord.

 

– Kan min bedrift bestille solceller?

– Ja, næringskunder er velkomne til å henvende seg til oss om solceller. Send oss en henvendelse, og en av våre kunderådgivere vil ta kontakt.

 

Les også: Solceller – kontakt oss gjerne

SOLKART: På solkartet vårt kan du enkelt sjekke solforholdene på din egen bolig.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked