Skip links

Nytt solkart tilgjengelig: Sjekk hvor godt egnet taket ditt er for solceller

I 2023 har solkartet kommet i ny og forbedret utgave! Har du sjekket ut hvor godt egnet din bolig er for solceller?

Har du sjekket ut solkart.no? Solkartet er en tjeneste utviklet i samarbeid mellom Solcellespesialisten og Norkart AS. Målet er at det skal være et enkelt for eiere av eiendommer i Norge å sjekke solforholdene – og hvor godt egnet taket deres er for solceller. Et søk i solkartet er for mange av kundene våre det første steget på veien mot sitt nye solcelleanlegg!

Les også: Her finner du din bolig på solkartet

Det nye solkartet viser hvor godt egnet boligen din er for solceller.

NYHET: Solkartet viser estimat for produksjon og pris, og har i 2023 kommet i en ny og forbedret utgave. Når du søker opp din adresse forteller fargene deg hvor godt egnet boligen/bygningen er for solcelleproduksjon.

Slik henter solkart.no informasjon

Norkart AS har analysert alle eiendommer i Norge i forhold til solpotensialet. Takvinkel, fysiske mål på taket samt himmelretning, er alle viktige faktorer. Alle detaljerte produksjonsdata hentes fra EUs solkartleggingsprogram PVGIS.

Vår samarbeidspartner Solcellespesialisten har videre hentet inn snø- og vindkastinfo fra alle norske kommuner. Alle de samlede dataene er med på å utgjøre prisestimater for solceller.

NB: Det er viktig å merke seg at lokale skyggeforhold ikke er hensyntatt.

Les også: Kjøp solceller via Smart Energi

 

Over 100 solcelleanlegg levert i 2022

I 2022 har etterspørselen etter solceller vært stor og Smart Energi har levert over 100 solcelleanlegg! Vi leverer solcelleanlegg  i samarbeid med Solcellespesialisten. Med solceller på taket kan du produsere din egen strøm – og selge overskuddsstrømmen tilbake til oss!

Solceller omdanner solenergi til elektrisk energi ved fotovoltaisk effekt. Strømmen kan du forbruke selv – og energi som blir til overs transporteres videre til andre forbrukere via overføringsnettet. Med solceller forsyner du dermed både ditt eget hjem og nabolaget med kortreist «grønn» strøm.

Fordeler med solcelleanlegg:

  • Du kan produsere din egen strøm
  • Lavere strømregning og nettleie
  • Passer de fleste hjem
  • Du kan selge overskuddsstrøm til Smart Energi
  • Lite vedlikehold
  • Enova-støtte
  • Solenergi er en 100 % fornybar energi!

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked