Skip links

Ikke ett – men to anlegg

Familien Westberg på Hvaler like utenfor Fredrikstad har foreløpig montert Hvalers største solcelleanlegg fordelt på både garasje- og hustak.

Motivasjonen for å montere så mye anlegg som mulig var todelt, forteller sønnen i huset, Kolbjørn Westberg. “Først og fremst tenkte vi på miljøet når vi ønsket og montere solceller. Dernest slo den økonomiske delen oss. Det er jo nesten ikke rente å få i banken for tiden, så hvorfor ikke putte pengene på taket å la de jobbe for deg på den måten?” sier han og smiler.

Tilrettelegging fra både kommune med enkel og rask søknadsprosess og fra leverandørs side trekkes frem som faktorer som gjorde valget enklere.
På garasjetaket har familien installert et anlegg på 4,7 kwp og på hustaket er anlegget 3,1 kwp.

“Hvaler er jo en turistkommune og vi har litt mennesker gående forbi her. Før pekte de på den fine fontenen, nå ser folk begeistret opp på taket isteden,” fortsetter Westberg. “Nå venter vi bare på å få den koblet på internett slik at vi til enhver tid kan følge produksjonen live, det er jo virkelig moro!”

Meninger

  1. Post comment

   Hei, Vegard!

   Solforholdene på begge anleggene er gode, og på den måten får familien tatt ned de tradisjonelle forbrukstoppene på morningen og ettermiddagen. Siden Hvaler også har effekttariff er dette ekstra lønnsomt der.

   Vennlig hilsen
   Terese

   Permalink

Del i samtalen

Nettside av GP Media