Skip links

Over middels miljøbevisst i Ski

Familien Moe i Ski sentrum har gjort flere tiltak for å redusere energiforbruket i huset, de bruker en stor del av tomta til å dyrke mat og de hadde allerede en solgrill – så hvorfor ikke også solceller, tenkte Jon-Finngard Moe.

Moe er utdannet sivilingeniør fra NTNU innen elektrofakultetet og har alltid vært fasinert av solceller. Så vidt de vet er de de eneste med solceller i Ski sentrum. “Men nå vil jeg følge ekstra godt med, for de har vi noe til felles med,” sier Jon-Finngard Moe og smiler.

Han er 3. kandidat på Miljøpartiet De Grønnes liste på høstens lokalvalg og innrømmer at han nok er over snittet interessert i miljø.
Han ble nysgjerrig på solceller etter å ha sett annonsering for solceller på Facebook og begynte å undersøke mulighetene for installasjon. Sol&kraft ramlet han over ved en tilfeldighet, men kombinasjonen kvalitet, pris og ikke minst at det er lokal arbeidskraft som står for jobben var overbevisende.

“Hele opplegget virket seriøst og gjennomtenkt, og det har vært så gøy å møte en så engasjert installatør som er full av tips og råd,” sier Moe. “Ja, også har jeg jo verken særlig til vind eller noen elv å demme opp på eiendommen, så valget ga seg litt selv.”

Forbipasserende stopper ofte opp og har mange spørsmål. Familien Moe syns det er en fryd å kunne svare og syns det er hyggelig at folk berømmer anlegget. “Det er jo en drøm å ha sitt eget kraftverk!” sier de avslutningsvis.

Hansken er kastet, blir det flere solentusiaster i Ski i år…?

Del i samtalen

Nettside av GP Media