Skip links

Solceller på H2 i Fredrikstad

På historisk grunn i Fredrikstad har det de siste årene vokst frem en helt ny bydel som nå huser både næringsliv, bolig, høyskole og ikke minst hjemmearenaen til byens fotballag, FFK. Nå er det H2, et kontorbygg over 6 etasjer på 9800 m2, som er under oppføring. H2 blir et moderne og energieffektivt bygg i klasse A – med solceller på taket levert av Smart Energi!

Helt tilbake til 1860 strekker næringsaktiviteten på Værsteområdet seg og det er en urban og moderne bydel med respekt for historien som de siste årene har vokst frem. Det grønne skiftet har sterke røtter i Østfold, godt hjulpet frem av unike forskningsprosjekter med sterkt fokus på brukerinvolvering i Smart Energi Hvaler. At det første solcelleanlegget på Værste snart er på plass virker i så måte helt riktig for bydelen som alltid har vært tidsaktuell.

“Værste utvikler en grønn og innovativ bydel og som en stor byutvikler er vi opptatt av å skape miljøvennlige bygg og byrom,” sier Finansdirektør Espen Lie i Værste. “Vi stiller strenge krav til våre leverandører og Smart Energi er en regional aktør som er langt fremme på sitt område og dermed en naturlig samarbeidspartner for Værste. Byggets tak er velegnet for å skape grønne flater og hente energi fra solen. Vi er både stolte og glade for å samarbeide med Smart Energi om å skape et nytt grønt bygg i byen  i H2.”

Nysgjerrig på solceller til ditt næringsbygg eller privatbolig? Sjekk ut solforholdene på bygget ditt her!