Hvordan blir strømprisene fremover?

Vi kommer fra en kjølig vår med mindre vann enn normalt i vannmagasinene, men forrige uke løsnet det og fyllingsgraden steg med hele 6,7 %. Strømprisene i mai har holdt seg på et akseptabelt nivå til tross for lite vann i magasinene, men nå som fyllingsgraden stiger skal prisene nedover.

Det er meldt regn på Vestlandet neste uke og samtidig smelter det rekordmye snø i Nord Norge. Som vi har nevnt tidligere påvirkes strømprisene her hjemme også mer og mer av hva som skjer i andre land, og heldigvis smeltes det rekordmye snø også nord i Sverige for tiden. Det er derfor å anta at ressurssituasjonen i vannmagasinene snart vil være mer som normalt for årstiden - flom presser spotprisen og strømprisen for 2017 ser i snitt ut til å bli som strømprisen for 2016.

Det er ikke bare Østfoldingene som har omfavnet det grønne skiftet; Søndag 30. april ble hele 85 % av Tysklands energibehov dekket av fornybare ressurser som vind og sol. Ikke bare påvirker det selvsagt kloden vår i positiv retning, men strømprisene våre påvirkes også mer og mer av hva som skjer i andre land.

Er det din tur til å bli din egen everkssjef med solceller på taket i år? Du kan lese mer om solceller her.

Husk også at vi er inne i høytiden for lyn og torden. Med Trygg Strømforsikring slipper du egenandelen om uhellet først er ute.

Kontakt oss om det er noe vi kan hjelpe med!

*Bildet er lånt av NVE

 

 

Comments are closed.