Skip links

Personvern

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson, for eksempel navn, fødselsdato, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Opplysninger om atferdsmønstre er også regnet som personopplysninger, f.eks hva du søker etter på nettet legger igjen av digitale spor.

 

Behandling av personopplysninger vil ifølge personopplysningsloven si enhver bruk av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av slike bruksmåter.

Behandlingsansvarlig

Smart Energi (org.nummer 995287889) er behandlingsansvarlig, og skal behandle personopplysninger innen rammen av gjeldende lov og forskrift, samt Datatilsynets konsesjon til å behandle slike opplysninger. Smart Energi har konsesjon til å behandle personopplysninger for kundeadministrasjon, fakturering og gjennomføring av energiavtaler.

Innhenting av personopplysninger

Smart Energi innhenter personopplysninger fra kunden selv, representanter for kunden, kredittinformasjonsregistre, offentlige registre eller de genereres i forbindelse med at du bruker våre tjenester og produkter.

 

Smart Energis behandling av personopplysninger

De personopplysninger som innhentes er nødvendige for at Smart Energi og dets søsterselskap skal kunne administrere energiavtalen, oppfylle selskapets avtaleforpliktelser og forøvrig kundenes ønsker. Din personinformasjon blir utvekslet med din nettleverandør for at vi skal kunne hente deg inn som kunde på det angitt målepunkt.
Vi bruker dine personopplysninger til å gjennomføre leverandørbytter, fakturering, informere deg om ditt energiprodukt og sende deg gode tilbud- og informasjon om nye produkter. For å få tilsendt informasjon og gode tilbud via elektronisk kommunikasjon (som for eksempel e-post eller sms) må du gi oss ditt samtykke til dette. Det kan du gjøre i forbindelse med bestilling, på Min Side, via app eller ved å henvende deg til oss. Du kan selvsagt når som helst trekke samtykket tilbake.

Personopplysningene kan for de nevnte formål også utleveres til selskap/organisasjoner Smart Energi samarbeider med, innenfor EØS- og EU-området. Dersom Smart Energi har opplysningsplikt overfor offentlig myndighet, vil opplysninger bli overlevert i henhold til myndighetenes krav.

Opplysningene vil også kunne bli benyttet til å gi kunden informasjon om selskapets/samarbeidsorganisasjonens tjenester forøvrig.

Sammenstilling av personopplysninger

Smart Energi kan behandle og sammenstille dine personopplysninger med personopplysninger fra andre kunder og opplysninger fra andre kilder. Slik sammenstilling vil alltid skje i anonymisert form, og kan for eksempel danne grunnlag for statistikk, forskning og utvikling. Smart Energi kan også bruke de sammenstilte opplysningene for å tilpasse henvendelser til våre kunder, og utvikle bedre tjenester.

Reservasjon

I henhold til markedsføringsloven § 12 kan du reservere deg mot å motta markedsføring fra Smart Energi og våre søsterselskap.

Innsyn og retting

I henhold til personopplysningslovens § 18 har man krav på innsyn i de opplysninger som er registrert. Innsyn kan fås ved å sende en skriftlig henvendelse til Smart Energi. Henvendelsen må inneholde kundenummer eller personnummer, samt være underskrevet av den registrerte.

Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller de er ufullstendige kan du kreve disse rettet i henhold til personopplysningslovens § 27.

Oppbevaring og sletting

I henhold til personopplysningslovens § 28 skal opplysninger som ikke lenger er nødvendig ut fra det formål de er lagret for slettes.
Når Smart Energi ikke lenger har et saklig behov for lagring av personopplysninger, vil opplysningene bli slettet eller anonymisert. Smart Energi lagrer personopplysninger om kunder i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning.

 

Vår bruk av informasjonskapsler (cookies):

Ved å bruke nettsiden til Smart Energi samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser.

En informasjonskapsel (eller cookie) er en standard teknologi som nesten alle nettsider benytter i dag. Dette kan beskrives som en liten tekstfil som lagres i din nettlesers minne. Ved bruk av dette kan vi spore blant annet hvilke sider som er besøkt, hvor mange besøkende vi har, hvilke land besøkerne er fra, samt mye annet. Dette bruker vi for å forbedre brukeropplevelsen til brukerne våre. Mange av de mest brukte nettleserne (Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, Edge, etc.) er automatisk konfigurert til å akseptere bruk av cookies, men dette kan også skrus av fra innstillingene i din nettleser dersom du ønsker dette. Vær oppmerksom på at svært mange nettsiden ikke vil fungere optimalt dersom dette skrus av.

Vi bruker cookies fra blant annet Google Analytics, med utvidet funksjonalitet fra Google Analytics Advertising. Vi bruker Rapporteringsfunksjoner for annonsering (demografisk informasjon og interesser) som henter blant annet alder, kjønn og interesseområder for brukerne våre. Dette brukes til rapporter og analyser slik at vi kan identifisere brukergruppen og bruksmønsteret til nettsiden. Denne funksjonen kan hente informasjon fra andre informasjonskapsler. Les mer om hvordan du melder deg av denne funksjonaliteten her.

Informasjonen som samles inn benyttes kun internt for Smart Energi og partnere.

Vår bruk av cookies

Vi bruker cookies for å bedre brukeropplevelse, hastighet og sikkerhet.

Cookies (informasjonskapsler) er små filer som ligger lagret i din nettleser eller på den enheten du bruker når du åpner en nettside eller en app.  Som de fleste nettsider bruker vi cookies for å kunne gi deg en bedre, raskere og tryggere brukeropplevelse. Som eksempel, bruker vi cookies til:

  • For å muliggjøre enkelte funksjoner
  • Forbedre sikkerheten til din brukerkonto og andre brukerkontoer hos oss

Vi bruker ikke cookies til å spore din nettbruk på tredje-parts nettsider.

Konkurranseregler

Konkurranseregler for deg som deltar i våre konkurranser.