Skip links

Smartlading

Lad elbilen smartere

Smartlading gir deg lavere ladekostnader fordi tjenesten sørger for å lade bilen din i timene med rimeligst strømpris.

Smartlading styres enkelt fra Smart Energi-appen. Du setter selv tidspunkt for når bilen skal være ferdig ladet, og hvor mye batteriprosent den skal ha.

Så enkelt smartlader du

1. Bestill smartlading

Smartlading bestiller du enkelt i Smart Energi-appen. Gå til Produkter, velg Smartlading og bestill.

koble opp

2. Koble opp bilen

Neste steg er å koble til bilen din. Gå til Min side i appen. Velg Min elbil under Mine produkter og følg veiledningen.

sett parameter

3. Sett parameter

Sett parameter basert på dine behov.

ladsmart

4. Lad smart

Bilen din vil lades når strømprisen er rimeligst.

Reduser dine strømkostnader

Smartlading er spesielt gunstig for deg som har en spotpris-avtale. Ved å benytte smartlading kan du dra nytte av lavere ladekostnader med potensial for inntil 20% besparelse.

I tillegg kan smartlading bidra til besparelser på nettleien ved å flytte forbruket og ladingen til timer der strømforbruket generelt er lavt, som for eksempel når du sover.

Koble opp elbilen

Ved å koble bilen din til Smart Energi-appen gir du oss tilgang til å kommunisere med bilen gjennom bilprodusentens API (Application Programming Interface). Dette gjør det mulig for oss å hente data fra bilen, slik at vi kan utvikle en skreddersydd plan for smartlading.

Det er enkelt å koble opp din elbil i appen ved å bruke innloggingen til din elbilkonto.

Har du Easee eller Zaptec-lader, har vi også støtte for følgende bilmerker:

Nye bilmerker legges til fortløpende, etter hvert som de åpner støtte for smartlading.

Dette får du med smartlading i Smart Energi-appen

Lavere ladekostnad
Med spotavtale hvor du betaler for forbruk time for time, får du lavere ladekostnader med smartlading, da bilen lades når strømprisen er rimeligst.

Se batteristatus
Du kan se nåværende batteristatus for elbilen din.

Se rekkevidde
Du kan se nåværende rekkevidde for elbilen din.

Oversikt ladekostnad
Du får oversikt over total ladekostnad på din hjemmelader inneværende måned. Ladekostnaden er basert på spotpris og ikke din strømpris.

Smartlading kan du bestille i Smart Energi-appen. Pris for tjenesten er 19 kroner per måned. Du blir belastet over strømregningen din.
Last ned Smart Energi-appen her:

Vanlige spørsmål om smartlading

Vi jobber forløpende med støtte for flere bilmerker.

Har du Easee eller Zaptec lader, har vi støtte for følgende bilmerker: BMW, Citroen, DS, Ford, Kia, Mini, Opel, Peugeot.

Smartlading er koblet til din hjemmelader og skjer bare hvis du er innenfor en radius på 200 meter fra den boligen du har strømavtale med oss.

I Smart Energi-appen kan du enkelt velge ladetype: smartlading eller normallading.

I nåværende versjon får du oversikt over den totale ladekostanden på din hjemmelader for inneværende måned. Vi jobber med en løsning for at du også skal kunne se dine besparelser ved å lade smart.

Du får oversikt over totale ladekostander på din hjemmelader i Smart Energi-appen. I nåværende versjon er ladekostnaden basert på spotprisen og ikke din strømpris.

Vi er avhengig av at bilens API (Application Program Interface) fungerer for at smartlading i Smart Energi-appen skal fungere. Det må være samsvar mellom GPS-koordinatene fra bilen som er tilkoblet Smart Energi-appen og koordinatene som er registrert hos oss. Ta kontakt med oss for å få det korrigert.

Du kan lade på alle lokasjoner hvor du har strømavtale med Smart Energi. Har du strømavtale fra Smart Energi både hjemme og på hytta kan du smartlade begge steder.

Du legger selv inn tidspunkt for når du ønsker at bilen skal være ferdig ladet; mandag til fredag og lørdag og søndag. Du velger også maks ladeprosent.

For å få tilgang til smartlading må du bestille tjenesten i Smart Energi-appen. Tjenesten koster 19,- per måned.

Bilen smartlades til batteriprosenten du har lagt inn, og fullading prioriteres alltid over pris.

I nåværende versjon er det kun støtte for en bil.

For å hente ut data om ladebehov og ladehastighet starter ladingladingen umiddelbart for å generes ladeplan før smartladingen aktiveres.

Nettside av GP Marked