Skip links

Bedriftsbesøk hos Pincho Nation: – Vi har nærmest ikke matsvinn hos oss

Pincho Nation er et populært konsept som allerede driver godt i Fredrikstad. Da restauranten åpnet dørene i april 2023 var ønsket en lokal strømleverandør. Det fant de i Smart Energi. 

Pincho Nation gir kundene en opplevelse utenom det vanlige: Et besøk hos den fargeglade restauranten byr på en helt spesiell atmosfære – der sirkustemaet er til glede for både store og små.

 

Pincho Nation – en kjede i vekst

Pincho Nation-konseptet startet i Gøteborg for ti år siden, og har siden vokst seg til å bli en stor kjede med hele 65 restauranter i Sverige. Her i Norge kommer også stadig nye restauranter til, og Pincho Nation Fredrikstad er nummer fire i rekken.

I 2024 planlegger daglig leder Anders Gustavsson å åpne i ytterligere to norske byer, sammen med partnerne Angel Roiz og Jörgen Wahlgren.

– Hva er det som skiller dere fra konkurrentene?

– Vi er nok mer digitale enn de fleste av konkurrentene våre. Vi pleier å si at vi er en app-basert restaurant. Det betyr at alt fra booking av bord, til bestilling, og til og med betaling, foregår i appen vår. Vi opplever at kundene setter pris på denne effektiviteten, og at det er et konkurransefortrinn for oss, forteller Gustavsson.

Pincho Nation dishes

LITE SVINN:  Småretter bidrar til minimalt med matsvinn hos Pincho Nation. Smårettene er et av mange bærekraftsgrep, forteller daglig leder Anders Gustavsson. (Foto: Julio Chang)

 

Minimalt med matsvinn – store bærekraftsmål

Hos Pincho Nation består menyen i hovedsak av småretter som gjestene kan sette sammen til en meny etter eget ønske. Mange starter ofte med to til tre retter, og bestiller mer ved behov.

Smårettene bidrar til at kjeden har minimalt med matsvinn.

– Vi har nærmest ikke matsvinn her hos oss i det hele tatt. Om vi har noe svinn, så gjelder det maten til de ansatte faktisk, sier Gustavsson med et smil. Kollega Angel Roiz er enig:

– Dette har mye å si i den store sammenhengen. I forbindelse med Valentinesdagen hadde vi nylig 450 gjester innom, og nærmest ingenting av rester ble kastet.

Smårettene er et av mange grep som Pincho Nation tar for å drive på en bærekraftig måte. Kjeden driver også 100 prosent palmeoljefritt, i tillegg til at man stiller miljøkrav til alle underleverandører.

Les mer: Slik jobber Pincho Nation med bærekraft

Lars Erik Hofgaard bedriftsrådgiver i Smart Energi

ANBEFALER SPOT:  Siden Pincho Nation har høyest strømforbruk i sommerhalvåret, anbefaler bedriftsrådgiver Lars Erik Hofgaard en spotprisavtale.

 

– Anbefaler en spotprisavtale

Strøm er også på agendaen for en bærekrafttig forretningsdrift, forteller Gustavsson. Målet for fremtiden er nemlig at alle Pincho Nation-restauranter skal driftes på kun fornybar energi.

Pincho Nation Fredrikstad har vært strømkunde hos Smart Energi siden oppstarten i april i fjor. Kundeforholdet startet ved at Gustavsson ønsket en lokal strømleverandør da restauranten var i etableringsfasen. Han kontaktet Smart Energi, og ble satt i kontakt med bedriftsrådgiver Lars Erik Hofgaard, som er ekspert på kraftleveranser til næringslivet.

Restauranten har et årlig forbruk på 215.000 kWh, noe som tilsvarer strømforbruket til om lag 10 eneboliger, forteller Hofgaard.

– Hva slags strømavtale vil du anbefale for kunder som Pincho Nation?

– Pincho Nation har, som de fleste restauranter, høyest strømforbruk når folk går mer ut og spiser, det vil si i perioden fra mai til august. Vi ser også et høyere forbruk i helgene enn i ukedagene. Derfor er Pincho Nation tjent med en spotprisavtale, som normalt gir lavere priser i helger og i sommerhalvåret.

Les også: Batteriretur: Solceller bidrar til reduserte energikostnader

Mitt inntrykk er faktisk at bedrifter må være enda mer oppmerksomme på useriøse aktører i strømbransjen, enn privatpersoner.

– Bedrifter bør være ekstra oppmerksomme

Pincho Nation blir fra tid til annen kontaktet av ulike leverandører som ønsker å tilby strømavtaler. Hofgaards beste råd til bedrifter er å være på vakt mot pågående strømselgere.

– Generelt kan jeg si at dersom bedriften din er blitt lovet en avtale som høres for god ut til å være sann, så er den mest sannsynlig det. Mitt inntrykk er faktisk at bedrifter må være enda mer oppmerksomme på useriøse aktører i strømbransjen, enn privatpersoner.

– På hvilken måte?

– Vi opplever blant annet at Forbrukertilsynet ikke følger like mye med på strøm for bedriftsmarkedet som for privatmarkedet. Samtidig vet vi at det finnes uærlige aktører der ute, som selger produkter med skjulte påslag. For en bedrift kan dette være vanskelig å oppdage, fordi det kreves innsikt og kontroll. Men i verste fall kan man ende opp med langt dyrere strøm enn man hadde sett for seg, sier Hofgaard, og påpeker:

– Vårt råd til bedrifter er å velge en aktør du kan stole på. Her i Smart Energi hjelper vi deg gjerne i gang, og du kan være trygg på at vi gir råd basert på en helhetlig vurdering.

Pincho Nation ansatte

VEKST: Angel Roiz (fra venstre) og Anders Gustavsson planlegger å åpne Pincho Nation-restauranter i ytterligere to norske byer i 2024. Målet for fremtiden er at alle restauranter skal driftes på kun fornybar energi.

Bedriftskunde hos Smart Energi - dette får du:

  • Egen bedriftsrådgiver med lang erfaring
  • En skreddersydd løsning anbefalt for din bedrift
  • Konkurransedyktige priser
  • Min bedrift (gratis innsiktsverktøy)
  • Ingen fakturagebyr
  • Samlet faktura (ved flere anlegg)
  • Etterskuddsvis betaling

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked