Skip links

Unngå store strømregninger i vinter!

Vinteren er her og strømforbruket i de fleste hjem øker når kulda setter inn. På vinteren får vi ofte henvendelser fra kunder som ønsker lavere strømregning – Mange tror at det er klesvask, oppvask, belysning og andre elektriske apparater som fører til store strømregninger, men i de aller fleste boliger vil 60 prosent av strømmen gå til oppvarming.

Her er våre enkle råd for å få lavere strømregninger:

 1. Senk innetemperaturen
  Du reduserer strømforbruket med ca. 5 prosent ved å senke innetemperaturen. Dette vil selvfølgelig variere litt fra bolig til bolig, men det er en enkel tommelfingerregel. Vi anbefaler en innetemperatur på 20 – 22 grader.
 2. Hold dørene lukket
  Ved å holde dørene lukket slipper du å bruke strøm til å varme opp rom som ikke er i bruk.
 1. Spar på varmtvannet
  Varmtvann står for ca. 15 prosent av strømforbruket, det er derfor mye og spare på å ta kortere dusjer. Et enkelt sparetiltak er å bytte til en sparedusj og montere sparedyser på vannkraner.
 1. Luft kort og effektivt
  Når du får behov for å lufte anbefaler vi at du åpner flere vinduer på fullt gap for å få skiftet ut luften raskt. Ved å lufte på denne måten vil gulv, vegger og tak holde på varmen.
 1. Skru av lys
  Belysning står for ca. 10 prosent av strømforbruket. Det er derfor lurt å skru av lys i rom som ikke er i bruk. Har du gamle glødelamper vil du kunne redusere strømforbruket ganske betydelig ved å bytte ut disse til LED lamper.
 1. Monter tettelister
  Sprekker rundt dører og vinduer fører til at kald luft trekker inn i boligen. Du finner enkelt luftlekkasjer ved å føre et tent lys langs listen til døren eller vinduet, dersom flammen blafrer er det trekk. Tettelister er et enkelt og rimelig sparetiltak som kan kjøpes hos alle byggevarekjeder.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked