Skip links

Ingen strømstøtte i juli

I juli måned har strømprisene vært så lave at det ikke vil bli utbetalt strømstøtte. Dette skjer for første gang siden strømstøtteordningen ble innført i 2021.

Månedsprisen for juli 2023 er gode nyheter for norske strømkunder: Strømprisene har vært på sitt laveste siden 2020.

– Dette betyr også at det ikke utbetales strømstøtte til norske husholdninger for juli måned, i noen av prisområdene. Dette har ikke skjedd siden ordningen ble innført i desember 2021, forteller Stig Andresen i Smart Energi.

Strømstøtten slår inn når den månedlige spotprisen (gjennomsnittet) overstiger 70 øre per kilowattime.

Les også: Hvorfor svinger strømprisene?

 

Kan gå mot lavere strømpriser fremover

For prisområde NO1 (Østlandet) endte gjennomsnittsprisen i juli 2023 på 46 øre/kWh. Til sammenligning var gjennomsnittsprisen for juli 2022 på hele 208 øre/kWh.

– Vi har sett store prissvingninger gjennom sommeren. Vi har gått fra tørt vær og høye priser i juni, til regn, vind og lavere priser i juli. Været påvirker prisene i stor grad, og det kan nå se ut til at vi går høsten og vinteren i møte med langt lavere priser i flere norske prisområder i år, enn hva som var tilfelle for i fjor, sier Andresen.

LAVE PRISER: De lave månedsprisene på strøm i juli er gode nyheter for norske strømkunder. – Det kan se ut til at vi går høsten og vinteren i møte med langt lavere priser enn i fjor, sier Stig Andresen i Smart Energi.

Slik er strømprisene for juli 2023:

  • NO1: 45,98 øre/kWh
  • NO2: 85,84 øre/kWh
  • NO3: 35,71 øre/ kWh
  • NO4: 22,31 øre /kWh
  • NO5: 46,51 øre/kWh

(Gjennomsnittspriser fra Nord Pool, øre/kWh, inkl. mva.)

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked