Skip links

Hold strømkostnadene nede i høst

Er hjemmet ditt rigget for høst- og vinterkulda? Vi i Smart Energi hjelper deg gjerne med å få på plass energismarte løsninger. Les om hva vi kan tilby denne høsten.

Vi går inn i en tid der vi snart har behov for mer strøm, blant annet til oppvarming. Samtidig stiger strømprisene i takt med behovet.

Vi i Smart Energi kan tilby flere gode løsninger som hjelper deg med å holde strømkostnadene nede. Nytt i høst er at vi blant annet kan tilby varmepumper.

 

Varmepumpe – et godt valg for det norske klimaet

Vurderer du å skaffe deg varmepumpe? En varmepumpe gir behagelig inneklima og er en god investering for hjemmet ditt. Med en varmepumpe kan du redusere energibehovet ditt – og du får inntil fem ganger mer varme for pengene sammenlignet med vanlig elektrisitetsfyring.

Bedre luftkvalitet og en jevn oppvarming er to andre viktige fordeler. En bonus er at varmepumpen fungerer godt om sommeren også, siden den da kan brukes som aircondition/kjøling.

– Hvordan fungerer en vanlig varmepumpe, for folk flest?

– En luft-til-luft-varmepumpe, som er den vanligste varianten, har én utedel og én innedel. Utedelen henter varmeenergi fra uteomgivelsene, og innedelen avgir varme innendørs. Modeller med kraftige kompressorer skal faktisk kunne produsere varme selv om temperaturene kryper helt ned til 30 minusgrader. En varmepumpe er derfor et godt valg for det norske klimaet, forteller Stig Andresen i Smart Energi, og legger til:

– Hva slags varmepumpe som passer for den enkelte bolig, kan variere. Derfor bistår vi gjerne med rådgivning tidlig i prosessen, så du kan være trygg på å ha tatt et riktig valg for ditt hjem.

Les også: Varmepumpe på rentefri nedbetaling

NYHET: Varmepumper er en nyhet hos Smart Energi denne høsten. Med en god varmepumpe kan du få inntil fem ganger mer varme for pengene, sammenlignet med vanlig elektrisitetsfyring.

 

Over 120 solgte solcelleanlegg i fjor

Interessen for solceller er stadig økende. Vi i Smart Energi leverte om lag 120 solcelleanlegg til kunder i fjor – det er ny årsrekord! Med solceller på taket kan du produsere din egen kortreiste strøm. Strømmen kan du bruke selv – og energien som blir til overs kan selges videre ut på strømnettet. Visste du at alle som monterer solceller får støtte fra Enova?

– Solceller er en stor investering, men vi opplever at etableringsstøtten fra Enova er en gulrot for mange som vurderer et solcelleanlegg. Størrelsen på solcelleanlegget har i tillegg betydning for støtten. Du får blant annet 7.500 kroner for oppstart av anlegget og 1250 kroner per produserte kilowatt (nye satser fra 1. oktober). Samtidig holder solcelleanlegget de generelle strømkostnadene til boligen din nede.

– Hvordan er produksjonen gjennom året?

– Sol og kaldt vær er de aller mest ideelle forholdene for solceller. Temperaturen regulerer spenningen, som øker i kulde. Mengden solstråler avgjør hvor mye strøm cellene produserer. Til sammen utgjør disse to faktorene effekten av solceller. Et gjennomsnittlig solcelleanlegg på 10 kW kan produsere om lag 10.000 kWh gjennom året.

Andresen påpeker også viktigheten av at solcellene er riktig montert.

– Solceller tåler nedbør og snø godt. De fleste vil nok oppleve at snøen faller lettere av solcellenes glatte overflate, sammenlignet med et vanlig tak kledd med takstein. Men ingen boliger er like, og vi er glade for samarbeidet vårt med Solcellespesialisten. De er eksperter på solceller, og kan gjøre tilpasninger basert på kundens bolig slik at solcellene får best mulige forhold – og kan produsere mest mulig energi.

Les også: Sjekk hvor godt egnet din bolig er for solceller

SOLCELLEREKORD: Smart Energi solgte over 120 solcelleanlegg i fjor. – Vi opplever at etableringsstøtten fra Enova er en gulrot for mange som vurderer solceller, sier Stig Andresen i Smart Energi. Her med kollegaer fra salgsavdelingen. (Fra venstre: Lars Erik Hofgaard, Stig Andresen og Torbjørn Aasen).

 

Økende interesse for elbilladere etter «stikkontakt-forskrift»

I 2022 kom det nye regler for elbillading i hjemmet, da den forskriftsmessige standarden for lavspenningsinstallasjoner, NEK 400, kom i revidert utgave. Kort fortalt betyr endringen at det ikke lenger er tillatt å installere jordet husholdningskontakt til bruk for lading i hjemmet. Lading med vanlig stikkontakt anbefales heller ikke som følge av brannsikkerheten.

Interessen for trygge elbilladere til hjemmet har vokst siden dette. Smart Energi har bred kunnskap om elbilladere for privat- og bedriftsmarkedet, og har de siste årene opplevd økt trykk fra kunder som ønsker elbillader ferdig installert.

– Det er en del ting man må ha på plass før en elbillader kan installeres hjemme eller på kontoret. Blant annet er strømtilførsel et spørsmål som går igjen. Dersom det er ønskelig med flere ladere på samme kurs, hjelper vi gjerne kunden med å tilrettelegge for dette.

I en tid med trangere økonomi for mange, opplever vi også at stadig flere ønsker elbillader på avbetaling, forteller Andresen.

– Vi får mange henvendelser på dette, og vi er glade for å kunne tilby rentefri delbetaling. Når man ikke må ut med en stor engangssum for laderen, blir det for mange litt enklere å få på plass en trygg lader raskt.

Les også: Lad elbilen på en trygg og økonomisk måte

ØKONOMISK LADING: – I en tid med trangere økonomi for mange, opplever vi at stadig flere ønsker elbillader på avbetaling, sier Stig Andresen i Smart Energi.

 

Ny og forbedret Smart Energi-app

Før sommeren kom Smart Energi-appen i ny og forbedret utgave. I appen har du blant annet full kontroll over strømforbruket ditt. Du kan se hva strømprisen til enhver tid er, og du har enkel oversikt over fakturaene dine. I tillegg får du hver dag varsling om hvordan strømprisen utvikler seg det neste døgnet.

– Vi håper nå at kundene skal få god hjelp til å planlegge strømforbruket sitt – og at appen faktisk hjelper kunden i hverdagen. Men med nye funksjoner kommer ofte nye spørsmål. Lurer man på noe om appen, er man velkommen til å ta kontakt med en av våre rådgivere på mail, chat eller telefon. Disse er eksperter på appen og produktene våre, og kan tilby god hjelp, avslutter Stig Andresen.

Les mer: Ny Smart Energi-app: Se strømprisen time for time

NY OG FORBEDRET APP: Smart Energi-appen har kommet i ny og forbedret utgave – og hjelper deg med å få full kontroll på strømforbruket.

Del gjerne, og besøk oss på Facebook!

Nettside av GP Marked